Helsingin JYRY melojat

Helsingin Jyryn melontajaosto

120 vuotta täyttävän Helsingin Jyryn (HeJy) melontajaosto on perustettu vuonna 1946. Tänä päivänä toiminnassa on mukana noin 200 melojaa. HeJy on Suomen melonta- ja soutuliiton jäsen.

Jyrymelojat harrastavat virkistys-, retki-, kunto- ja kilpamelontaa. Kesäisin järjestämme melontailtoja, -retkiä ja -kursseja sekä kuntomelontoja, talvisin harjoittelemme uimahallissa.

Kanoottivajamme sijaitsee Vantaanjoen rannalla, puoli kilometriä Pikkukosken uimarannalta pohjoiseen Maaherrantien eteläpuolella, uuden kaarevan kevyen liikenteen sillan kupeesta. Vajalta löytyy jaoston monipuolinen kalusto, jonka täysi käyttöoikeus sisältyy jäsenmaksuun. Kajakkien lisäksi vajalta saa käyttöönsä melat, liivit, aukkopeitteet ja muut melontaan tarvittavat varusteet.

Jyrymelojilla on myös rajallinen määrä paikkoja jäsenten oman kaluston säilyttamistä varten.

Vajalta lähtiessä jokea pääsee melomaan pohjoiseen päin yhtäjaksoisesti n.6.5 km, kunnes Ruutinkoski tulee vastaan ja Keravanjoen uomaan käännyttäessä saman verran ennen kuin Kirkonkylänkoski katkaisee matkan. Jos haluaa lähteä merelle etsimään aallokkoa, pääsee joelta Vanhankaupunginlahdelle pienen kantomatkan jälkeen. Jyryllä on omat laiturit joen alajuoksulla juuri ennen koskea ja merellä välittömästi koskialueen jälkeen.

Jäseneksemme voi hakea, kun on osoittanut melontataitonsa ohjaajillemme tai käynyt Jyryn tai muun tahon järjestämän melonnan peruskurssin.