Helsingin JYRY melojat

Melontatekniikkaa

On tärkeää, että alusta alkaen opitaan oikea tekniikka ja omaksutaan turvallisuusohjeet. Melontaliike alkaa päkiästä ja ulottuu sormenpäihin asti. Melonta on nautittavaa kun meloo oikein.

Melonta on kiinnostava yhdistelmä tekniikkaa, taitoa ja fyysistä kuntoa. Kilpamelonnassa kaikkien ominaisuuksien pitää tietysti olla korkealla tasolla. Mutta ennen kaikkea kohdallaan, sopivassa suhteessa ja tasapainossa keskenään. Siitä syntyy sutjakka tyyli, joka antaa kajakille mahdollisimman hyvän vauhdin.

Oikea tekniikka on välttämätön ja ikään kuin perusasia, mutta kilpatasolla tulee pian vastaan myös kysymys voimasta. Ei se kajakki kulje ilman kovaa vetoa, jolla voima siirretään melan avulla veteen eteenpäin vieväksi liikevoimaksi. Mutta ei se kulje kovaa pelkällä voimallakaan. Voimakaskaan veto ei vie kunnolla eteenpäin ellei tekniikka ole kohdallaan. Liikkeen on oltava oikea-aikainen ja rytmikäs, liikeratojen optimaaliset ja melan on kohdattava vesi täsmälleen oikeaan aikaan ja oikeassa kulmassa.

Esimerkkejä tekniikasta
Melontaopas
Perustekniikkaa
Ala ja ylätuki
Tekniikkaa maalla
Ja vedessä